Rekenen
Een goede rekenstart begint in groep 1 en 2. Hiervoor is het nodig
dat kinderen in de kleuterperiode een motiverend aanbod krijgen, waarbij ze veel kunnen handelen, rekentaal leren gebruiken en samen de wereld van rekenen en (kleuter)wiskunde leren ontdekken. Voor jonge kinderen is spel de motor om te leren. Dat betekent dat rekenen niet zozeer in ‘lesjes’ plaatsvindt maar vooral tijdens interactieve activiteiten, de speelwerktijd, in hoeken, buiten enz.
Wat is dyscalculie, hoe signaleer je het, hoe wordt het ervaren en wat heeft de leerling met dyscalculie nodig van jou als professional? In deze tweedelige training, leer je alles over wat jij in de klas kunt doen om die leerling met dyscalculie zo goed mogelijk te ondersteunen.
Lees meerHoe fijn is het om rekenen te activeren met (bestaande) spellen in jouw klas? Wij, van het Platform Rekenen, willen jullie in een anderhalf uur tijd van praktische tips en tricks voorzien, zodat je het makkelijk kan in de klas kan toepassen. Ook zullen we aandacht besteden aan bewegend leren en automatiseren/ memoriseren.
Lees meerHet Julie Menne Instituut biedt voor alle leerkrachten van het primair onderwijs het reken-wiskundeprogramma Met Sprongen Vooruit aan. Het programma bestaat uit nascholingscursussen voor leerkrachten en ondersteunende rekenmaterialen en educatieve spellen.
Lees meerPlatform bijeenkomsten
Het Rekenplatform komt 3 keer per jaar bijeen. Actuele /nieuwe inzichten op het gebied van rekenen/wiskunde worden besproken en met elkaar gedeeld. Ook thema's als “effectief rekenen” en het inzicht verkrijgen in nieuwe aanvullende rekenmaterialen materialen komen aanbod.